Make your own free website on Tripod.com

Dutch H.K.D. Federation

Gm Myung

Dutch H.K.D. Fed.
WHF
WHGDF
Certificates WHF
Join us.
Coming soon/Agenda
WHF-Federations
Graduations
Photogallery
Hall of Fame
Links
VIDEO

WHF-english

Grootmeester Kwang Sik Myung is een geboren Koreaan en houder van de 10e dan. Hij is de President van de World Hapkido Federation.

 

Van jongs af aan was hij dol op krijgskunsten. Hij begon op acht jarige leeftijd en kreeg zijn 1e dangraad op zijn 12e jaar. Tijdens zijn middelbare school tijd bracht hij veel tijd door met het overbrengen van technieken aan medestudenten. Hij studeerde af in handelswetenschappen op de Sung Kyung Kwan universiteit in Seoel, Korea.

 

In zijn jonge jaren bekwaamde hij zich in verschillende krijgskunsten zoals Karate, Judo, Kumdo, Tangsoodo en Taekwondo. Hij leerde ook accupunctuur, oriŽntaalse kalligrafie en oriŽntaalse, Indiase inkttekeningen schilderen.

 

Tijdens zijn universiteitsdagen was hij instructeur van het algemene Koreaanse hoofdkwartier van Hapkido. Na zijn afstuderen werd hij benoemd tot directeur van de noordelijke tak van de Korea Hapkido Associatie.

Op zoek naar perfectie, trok hij zich terug op de berg Taebaik om er als monnik te leven en zijn kunst te beoefenen. Nadien trok hij naar zuidoost AziŽ om de kennis van zijn geliefde kunst te verspreiden.

 

Bij zijn terugkomst stichtte hij de Korea Hapkido Yon Moo Kwan Associatie.

Hij publiceerde het eerste Hapkido boek in de geschiedenis “Textbook of Hapkido”(1967). Dit boek werd gezien als het keerpunt in de ontwikkeling van het huidige Hapkido in Korea. Zijn aanzienlijke bijdrage werd zo zeer op prijs gesteld dat hij benoemd werd tot permanent directeur van de Korea Hapkido Associatie. Hij stichtte een instituut ter bevordering van Hapkido als hoog gewaardeerde kunst.

Op 16 november 1985 werd de World Hapkido Federation gesticht met als doel om alle organisaties te verenigen.

 

Grootmeester Kwang Sik Myung overleed op 22 juli 2009 op 68 jarige leeftijd. We danken hem voor zijn onvermoeide bijdrage aan de ontwikkeling van de krijgskunst HAPKIDO. Moge hij rusten in vrede!

 

Grandmaster_Myung.gif

grandmaster_myung.gif

Information: 0031(0)617768455

Hapkido in Vught, Waalwijk.